Dershane mi?

Bağımsızlığıma aşırı düşkün olduğumdan birilerinin zorlamasıyla test çözmeyi, ders çalışmayı bir türlü becerememişimdir. Ve bu sebepten dolayı rehberlikçimle az bozuşmadım. Birazdan da silah zoruyla dershaneye gönderileceğim, kendimi idam sehpasına gider gibi hissediyorum. Az önce kalan son iki Ice Tea'yi içtim, anneme yaptığım açıklama şu: Birazdan dershaneye gideceğim.

Durumun vehameti ortada dear okur. Acilen kendime dur demem lazım yoksa yeni bir fobiye önayak olacağım: difficultaso-fobia* veya probatio-fobia*.

Veya daha da vahimi, mutlak koyunluğa yakalanıp bağımsız karar veremeyeceğim, ha bire birileri tarafından iteklenmeye muhtaç olacağım. Kısacası libertas-o-fobia* olacağım.

Ya da sadece delireceğim ve kendi kendini döve döve delirten insanoğlu adı altında tarihin tozlu sayfalarında yerimi alacağım.

En iyisi kalkıp MP4'ümle kombine bir vaziyette hayatı akışına bırakmak, dershaneye gitmek olacak.
Eğer ki gitmezsem akibetim belli: Annem tarafından denek olarak kullanılacağım. 'Acep bu kemik niye var? Alalım gitsin!', 'Acep bu doku niye var? Ağırlık yapmasın!', 'Acep bu kanlı balonumsu şey ne? Niye kasılıp gevşiyor? Aman, boş ver, hiç işe yaramıyor zaten!' gibi cümlelerin vuku bulma sebebi olacağım. Akşama sağ çıkabilirsem görüşürüz millet!

* Bu terimlerin aslı astarı var mı bilmiyorum. Çünkü hepsi Chatty Cat&Latince Sözlük ortak yapım!
Difficultaso-fobia: -fobia eki almış, Latince'de 'zorluk manasına gelen kelime.
Probatio-fobia: -fobia eki almış, Latince'de test, deneme manasına gelmeye çalışan kelime.
Libertas-o-fobia: -o-fobia eki almış, Latince'de özgürlük manasına gelen kelime.
Not: 'Niye Latince?' derseniz, sadece tıbbın ana dili olduğu için. Özel bir tercih değil!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

baştan başladım blogunu okumaya, eski günlerime götürdü beni :)) ahh ben de böyleydim de aşık olunca sırf onun yaşadığı şehirde okuyabileyim diye 3ay çalışıp öss'de denemelerden aldığımın 60 puan fazlasını almıştım :D

Geveze dedi ki...

galatasaray hukuk'a girmek için tek eksiğim aşık olmak o halde :)) 20 puan fazla alsam olur bu iş :))

etkilendim doğrusu, ta baştan blogumu okumaya azmedenlerin sayısı pek az :)