Anneanne İşkenceleri


Her çarşamba insan trafiğine açık ve engelli parkurda yapılan pazar kod adlı alış veriş çılgınlığı bu gün de kapımızın önüne kondu. E ananem boş durur mu, hemen spor ayakkabılarını geçirdi ayağına -cidden, Reebokları var- ve benim evde olmamdan istifade ederek koluma yapıştı. Avuç içi kadar pazarı bir saat boyunca dolaştık.


Olayın anlamadığım yanı şu: Birbirine tıpatıp benzeyen domatesleri, patlıcanları ve fasulyeleri nasıl kıyaslıyoruz? İyi olup olmadıklarına karar vermek için bütün pazarı gezmeye mi ihtiyacımız var? Sonuçta alacağımız şey domates! Bir kilo domates! Ne gerek var ki bu kadar incelemeye?
Yok eğer en muhteşemini arıyorsak ben bu işte yokum. Çünkü aralarında devasa farklar olan o iki fasulyenin renk tonları da, çap ve ebatları da benim gözümde aynı... Hatta çok şaşıracaksın ananecim ama genetik yapıları da aynı!
Ayrıca, eğer tipini beğenmediysen o patlıcanların, ne diye fiyatını öğrenmek için 7,5 aylık yağlı teyzelerin arasına sıkışma çabası veriyorsun?
Tek bir iyi yanı varsa bu pazar işkencesinin; ananemin kereviz almasına mani oldum.

4 yorum:

böcük dedi ki...

kereviz iyi bir şey bikere :p

genelde fiyat araştırması için dolaşır insanlar pazarı baştan sona. pazarın giriş kısmındaki tezgahlarda barbunyanın kilosu 4 liradır az ilerlersin 3.50 olur az gidersin 3 olur ısrar edip daha ucuzunu bulacağım diye dolanırsan 2 liralık bile bulursun :D Vallahi bak :D

Geveze dedi ki...

aslında ananem kereviz kökünü patates diye yedirmeye çalışmasaydı zamanında, belki iyi anlaşırdık :))

aynısını ananem de söylüyor; ama bende o kadar sabır ne gezer :)) -müsrüfmüşüm ben, müsrif değil-

sophia dedi ki...

uuff bn senı neden ekledıgımı buldum bayan tencere:) sana demıstım ya bı yazını okudum etkılendım ekledım ws kullıen yalanmıs o bnde ınandırmıstım maalesef buna:p bayan tencere sen aydınlymıs sın ya uuff cok zoledım oraları bnde aydınlıyım zafer meydanı nedır bılıırm,bulvarın sonundan dıılde basında turıstlıgın ordan bır zamnlr tonton amcadan maraş dondurmasını babamın paçasına sarılıp salya sumuk anırarak ıstemek nedır bılırım zeybek we folklor un zewkının en ıyı aydınada cıktıgını cok ıyı bılıırım..ayrıca yaz gunlerının sıkıcılıgından nefret etmeyı we bı o kadar da zewk alamyı da bılırım hahyyahhtt aydın muhabbetı acılınca bole oluorum bn ıste...mmhh-_- cocuklugum orda gectı bnm hemen hemen her sene gelırdım oraya son 2 sendr gelmıyorum hadı bakalım...

Geveze dedi ki...

sophia; bulmana sevindim :)) o tonton amca yok şimdi, oralarda biyerde milli piyango bileti satan bsşks bir amca var :)) utanıyorum söylemeye ama zeybekte de folklorde de berbatım :))
buralara gelirsen bize de bekleriz ;))