Afrika'yı Keşfettik, Koşun!!1!

  Efendiiim, üstünüze afiyet inanılmaz bir şey olmuş ya geçtiğimiz aylarda. Vay anasını dedim yani, bravo. Dedim teknoloji filan hep almış yürümüş yani, bizim zamanımızda hiç yoktu bunlardan. Sen git.. Hay allaam yani. Şaşkınlığımı gizleyemiyorum yahu.
   Sen git, elin Amerikalısı bizden önce davran... Kaç kilometre öteden dibimize gel... Hayallaaaamyaniii.. Okyanusun te ordan gel.. Afrika'yı keşfet!!!!1!
21. yüzyılın 2012'sinde olacak iş değil yahu. Olacak iş değil.
Dumurlardan dumurlara demir atıyorum şu anda. Vay anasını yahu, vay anasını. Amerikalılar Afrika'yı keşfetmiş!






Şaka bir yana; evet, Kony ilk değil. Ama elimizden geleni yapalım ki son olsun.
Videonun maalesef Türkçe altyazısı yok. -aslına bakarsanız hiçbir dilde altyazısı yok. madem dünya çapında farkındalık yaratmak istiyorsunuz, dil desteği bulun kendinize. o kadar da zor değil hani. ben mesela türkçe ve ispanyolca altyazı desteği sağlarım.-
Ama ailenizin blogger'ı, şirinlik muskası ben şimdi özetliyorum kısaca.


Efendim, Afrika'nın göbeğinde faaliyet gösteren LRA diye bir oluşum var. -burada vikipedi maddesi var ama ingilizce. aslında bunu çevirebilirim ben. evet yaa çevireyim bunu ben.-
Açılımı Lord's Resistance Army. Tanrı'nın Direniş Ordusu.
Vikipediciğimize göre bir grup Acholi'nin Uganda devletine karşı, daha doğrusu Uganda devletinin onları diğer etnik gruplardan tecrit etmesine karşı oluşmuş bir orduymuş. İdeolojileri mistizm, Acholi milliyetçiliği ve Hristiyan köktendinciliği -fundamentalism- imiş.
Buraya kadar sana öyle aman aman yamuk gözüken bir şey olmadığ değil mi dear okucuğum? Ahay, sürprizi sona sakladım ben: Ordu, ailelerinden ve evlerinden zorla koparılmış ÇOCUKLARDAN oluşuyor.


Evet, bu hasta herifler köylere baskın yaparak çocuk topluyorlar. Daha doğru bir söyleyişle, çocukları kaçırıyorlar.

Victims of LRA attacks
bu kızcağızın köyüne saldıran LRA yeterince tatmin olmamış olacak ki,
miniğe bir hatıra bırakmış: yanık bir kol.


kony dediğimiz sapık, manyak, hasta herif bu.
  Evet evet, bayaa kalem tutamayan çocukların silah tuttuğu bir direniş ordusundan bahsediyoruz burada. Sapık bir herifin (Kony, solda) teki tarafından sahip oldukları her şeyden uzaklaştırılmış, saçma sapan amaçlar için kullanılan çocuklardan bahsediyoruz.
Evet, sapık herifimiz Kony, The International Criminal Court'ta -manyak suçlular süperligi- bir numara.
  Ama adam hak etmiş yani, iyi çalışmış. Ciddi çalışmış hasta herif, LRA hakkındaki raporlarda cinsel taciz, yamyamlık, cinayet, adam kaçırma, mutilasyon -mutilasyon: vücudun belli bölümlerini bozma, tahrip etme, sakat bırakma. özellikle önemli bir organı çıkarma veya bozma sonucu kişiyi sakatlama. gözünüzde canlanmadıysa ha burada ve burada birer örneği var. okurlarımın yaş ortalaması pek de yüksek olmadığından buraya koymamayı uygun gördüm.- gibi maddeler bulunuyor.

asker. kurban. çocuk. asker çocuk. kurban çocuk asker.

tipe bak yaa. aferin joseph kony, aferin. iyi halt ediyosun. embesil.

Düşünün bir, seks kölesi yapılan çocuklar, cinayete zorlanan çocuklar, ameliyat edilerek yüzleri gözleri dağıtılan çocuklar. Kanınız donmadı mı? -ben makaleyi okurken birkaç paragrafta bir küfür etmek için ara vermiştim. ne manyaklar var dünyada yaa. hof.-
Tüm bunların arkasında olan -en azından öyle olduğu iddia edilen- Kony, kendini mistik ruh, Tanrı'nın eli, Tanrı'nın gölgesi, mukaddes ordunun kumandanı gibi bilimum sıfatlarla yücelterek insanların beynini yıkıyor.

Kony kimdir nedir öğrendiğimize göre Invisible Children Inc. nedir, onu konuşalım. 2004'te LRA'ya karşı çalışmak için kurulmuş, gönüllülük esasına dayanan aktivist grup. Kısaca bu.
http://www.youtube.com/user/invisiblechildreninc  Youtube kanalları.
http://www.invisiblechildren.com internet siteleri.
http://www.facebook.com/invisiblechildren fbook sayfaları.
Grup ABD hükumetini taciz ederek -mektupla, maille, telefonla vesaire.- Afrika'ya operasyon düzenlenmesini sağladı. ABD tarihinde ilk defa, devlet halkın isteği doğrultusunda askeri operasyon düzenledi ki bu kesinlikle küçümsenemeyecek bir olay. Amerika, Kony'yi tutuklamak için Afrika'ya asker gönderdi.
Operasyonun başarıya ulaşabilmesinin önünde de ufak bir engel var: İnsanlar Joseph Kony'yi, o manyak sapığı tanımıyorlar. Adam bir nevi görünmez. Bu yüzden kolaylıkla Afrika'nın ormanında, dağında taşında takılıyor. Belki de ülkeden ülkeye kopuşlarda.
Bu yüzden Invisible Children Inc. KONY2012 diye bir eylem başlattı.
Benim de dear okurumun kafasını ütüleme sebebim bu. Kony'yi meşhur yapıyoruz!
Twitter'da bir hashtag başlatıldı, #MAKEKONYFAMOUS
Kony 2012 için bir internet sitesi kuruldu: http://www.kony2012.com/
Bir de Action Kit'ler satıyorlar efendim, 30$ idi yalnış hatırlamıyorsam. İçinde bileklikler ve posterler var, sağa sola asıyoruz Kony'yi.

Bildiğim kadarıyla deli gibi para topladı bu Invisible Children Inc. Dilerim ki o paralar hakikaten iyiye kullanılsın, Amerika'nın haldır huldur barış harekatı yapışı öncelikler gibi olmasın.
Tamam, hepimiz biliyoruz ki kimse çıkarı olmadan bir işe girişmez.
Ama an itibariyle bu istismar edilen çocuklar için yapabileceğimiz en faydalı iş Kony embesilini meşhur yapmak ve dua etmek.
Haydin selametle kalın.



2 yorum:

Uykucu dedi ki...

youtube videolarının altında sürekli kony2012 yorumları görüyordum, ama pek aldırış etmemiştim. hatta itiraf edeyim kaç kez "üff bu kony ne yaa?" dediğim halde, google'da bile aramamıştım.
bu yazı çok iyi oldu, çok teşekkür ederim :)

Geveze dedi ki...

invisible children inc. şüphe uyandıracak şekilde dil desteği çağrılarına cevap vermiyor uykucu'm :)) haliyle ne olduğunu keşfedememen normal :))
ben teşekkür ederim vaktini ayırıp okuduğun için :))