M.Ö. #1 : Mutluluk

Efendiiim, biliyorsunuz ki bir zaman önce pek sevdiğim matematik öğretmenime kendi çapımda challenge yapmıştım. -challenge yapmak olayını meydan okuma diye çevirince de anlam kaybı oluyor, bir barney stinson olamıyorum; çevirmeyince de ağzına ağzına vurulası insan oluyorum. hayat neden böyle acımasız?-
Bunun sonucu olarak da x zamanda matematik yazılısından önemli 100 şey sayacağım pek tabii. O zaman az laf çok iş değil mi azizim, öyle vallahi. Arka dörtlü, ayır'cam sizi evladım. Size anlatıyorum değil mi, bir dinleyin yahu. Ayıp.

Mutsuzluk Krizi ve Matematikle İlişkisi

Nedir?
Kişinin kesinlikle istemediği bir şeyi yapmaya zorlanması veya asla istemediği bir durumla karşılaşması sonucu meydana gelen ruhsal çökkünlük durumudur. -ruhsal çökkünlük a.k.a. depresyon, psikoloji kitabımızda geçen muhteşem bir terim. kullanmak için can atıyordum, bugüne kısmetmiş.- Bu süreçte kişi çevresini sepya efektiyle görür, -herkes bilir ki sepya dünyanın en dandik ve işlevsiz renk filtresidir. ne siyah beyazın sanatsallığına, ne diğer boost filtrelerin (kırmızı, mavi, yeşil vs.) canlılığına, ne de normal renklerin alışılagelmişliğine sahiptir. kısaca ne saçma şeydir sepya.- yaşama isteğini kaybeder, bir köşede oturup kaderi sillesini yemeye dair aforizmalar yazarken derinlere sakladığı 'Emmi the Alter Ego' bağırarak küfreder.

Neden Tehlikelidir?
Karakteri ayakta tutan id, o minnak haz sapığı, mutlulukla beslenir. Beslenmezse ölür. Ölürse de bitki oluruz. Bu kadar net, bu kadar sığ anlatılabilirdi. On puan bana, en birinciyim.

Yaygın Semptomlar
Surat asma, 'ağır' müzikler dinleme, kendine acıma, kontrolsüz nefret ve öfke, çevreyi dengesizlikle sınama, baş ağrısı, tırnak kemirme, uykusuzluk ya da aşırı uyku, fiziksel aktivitelerde azalma, su kaybı, iştahsızlığa rağmen nutellaya abanma, ağlatma garantili filmler izleme, onca güzel anının arasından en üzücülerini bulup çıkarma, stres, gerginlik, yorgunluk.

Tetikleyiciler
Matematik, geometri, sayılar, matematik, reddedilmek, matematik, başarısızlığa uğramak, matematik, herhangi bir stres kaynağı, Acun'un durduk yere yaptığı servet, matematik, Teoman'ın müziği bırakmış olması, matematik.

Tedavi
Matematik yazılısına girmeyin ve atarlı insanlara kulaklarınızı tıkayın sevgili gönül dostları.


Alınacak Ders: Hayatımız boyunca mutlu olmak için çabalarız. Ve mutluluğumuz, matematik yazılısından önemlidir.





Hiç yorum yok: