Ya Ben Elbiseyi Alırım, Ya Da Elbise Beni!

Yukarıdaki cümlenin telifi bana aittir. İtirazı olan? :Pp

Malumunuz bu sene mezun oluyorum. Bana sorarsanız tamamen bir zamanlama hatası, zira ben daha yeni anaokulunda hamurdan Edi - Büdü yaptım; derken mezun oluyoruz hobaaa, dediler.
Alışverişi hiç sevmediğim için sınava beş kala kıyafet almaya çıktım. Koskoca İzmir koskoca değilmiş onu anladım. 11 saat boyunca gezmediğimiz semt kalmadı, Kemeraltı'ndaki nişanlık zımbırtılarını satan yerlere bile baktık. Hatta bir ara kenar mahalle güzeli Güllü oldum, sağı solu pullu payetli, taşlı boncuklu elbiselerle Angeline Jolie bile taşralı kalırdı o parizyen Geveze'nin yanında.

Nihayet mezun olmaktan vazgeçmiştim ki teyzemin lojistik desteğiyle bir mağazaya daha girdik ve elbiseyle çıktık. O yorgunlukla hemen beğeniverdim elbiseyi, şimdi bakıyorum da iyi bir seçim olmuş.

Fakat bu seçimi yapana kadar 6-7 kadar satış görevlisine kafayı yedirttiğimi sanıyorum. Zira hepsi benim 'abiye' -isminde meymenet yok- elbise ile 'normal, günlük, sıradan' elbise arasındaki farkı bilmediğim konusunda hemfikirler. Ama onlar da şunu bilmiyorlar ki zavallı Geveze'cik okul forması dışında etek türünden bir kıyafet giymeye vakıf olamamış..

Ama buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen bırakalım bu bürokratik tavırları, doğal olalım. Kot pantolonla mezun olalım, kendimiz olalım.

Ve bu arada, ilk topuklu ayakkabımı tamşuanda giyiyorum ve şunu gördüm ki topuklu ayakkabı üzerinde Beren Saat'ten daha çok zıplıyorum. Yeter, kadın milletine dayatılan bütün dogmalara yeter. Kravat takarım hiç problem değil; şu elbise arama işkencesinden sonra beyaz bayrağı göndere çektim.

4 yorum:

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

mezuniyet büyük dert en iyisi mi 5,6 ay önceden giyilecek kıyafete karar verip bir daha rahat etmek.. Bunlar yetmiyormuş gibi o güne kadar kıyafetin içine girebilmek için kiloya dikkat etmek zorunda kalmak gibi zorunluluklarda cabası.. Zor dostum zor bu işler.. Sana şimdiden kolay gelsin..

Zombi dedi ki...

Tamamen katıLıorm xD
izmir hiiiç hiiiç büyük değiLmş..sen yne şansLısın buLmuşsun bişey xD ben hala aramaktayım gevezecğm xD

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

aman aman, tü tü tü massalh. ne de güzel olacaksin, insallah. kesinlikle ve kesinlikle seni elbiseli gormek istiyorum.ister bloga koy, ister mail at, sen bilirsin ama gormezsem catlarim :))

topuklu ayakkabi olayini son düğün iskencesinde bitirmis bulunuyorum. bundan sonra olursa ozel tabanlılarla, olmazsa da babetle tamamlayacağım kıyafetleri. yalınayak gitmeye dahi razıyım. topuklu ayakkabı benim icin bitmistir:P

Geveze dedi ki...

@ayşa,,
teşekkür ederim. bana kalsa erken bile başlamıştık kıyafet bakmaya ama anladım ki hem daha hızlı olmak, hem de erken kalkmak gerekiyor. neyse ki çoğu gitti azı kaldı :))

@lianna,,
bizim yaş grubuna haitap eden kıyafet satan yerler öyle az ki.. ya çok kadınsı oluyor kesimler ya da ucubik ucubik, dallı güllü bişeyler.. ortasını tutturan bir yer olsa, seçenekler de fazla olsa köşeyi döner, duyun beni girişimcileeer :))
neyse ki ben hallettim sayılır, sana kolay gelsin liacım ;))

@tobicim,,
mail adresini şeedersen tabii ki sevgili elbisemle fotoğrafımı yollarım ;))
sanıyorum benim de düz tabanlı bir ayakkabı edinmem gerekecek, zira geceyi 'topuklu ayakkabıdan nasıl babet yapılır, diy projesi' ile bitirmek istemiyorum :))