Tarih vs. Makas

Bu gün hayatımın en rezil Sosyal Bilgiler -ya da yeni adıyla T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük- yazılısını geçirdim. İşin ilginç tarafı ilk defa bir yazılıya bu kadar çok çalışmış olmam..

Densizlik ediyorsam söyleyin ama tarih yazmanın tarihe konu olmaktan daha zor olduğu kanısındayım..

Eğer yakınınızda 8. sınıf öğrencisi varsa T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabını isteyin, açın son birkaç üniteyi ve okuyun.. Evet, bir deneyin okurcan.. Ne mi göreceksiniz? Tabii ki tarih..

'Tarih vs. Makas'.. Evet, evet; çok boyutlu, çok afralı çok tafralı bu tarih..
Er Ryan'ı Kurtarmak diye hoş bir film vardır, büyük örneklerinden bence bu tarih yazma meselesinin.. Eğer ki siz kaybettiğiniz bir savaşı seyirciye izletirken 'Vay anasını be, nasıl da çarpışmışlar, nasıl da efsaneleşmişler herifçioğulları!' dedirtebiliyorsanız, tarihi yazmışsınızdır..

Karşı tarafın size nasıl bir tokat çaktığının, yere amele sümüğü gibi yapışma sahnesinde attığınız kahramanca (!) çığlığın hiçbir önemi yoktur, siz nasılsa aslanın pençesine, makinenin dişlisine ve beyinlere çiviler çakacak çekiçlere sahipsinizdir; kalem, kağıt ve sahne!

3 yorum:

Zombi dedi ki...

hah!xD T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük^müş..ne sosyal bilgilerin kazıklaştırılmış hali desenize şuna :S

ciyad dedi ki...

100 sayfada yazsan okurdum bu yazıyı.

Geveze dedi ki...

~ LanetLi MeLek ~ ,,
aslında sosyal bilgiler sosyaldi, iletişim filan, oh mis :)) t.c. inkılap tarihi deyince adından da belli, tarih; insanın içi ürperiyor :)) keşke sadece atatürkçülük kısmını işlesek diyor insan :))

Cihad,,
aslında 100 değil 1000 sayfa yazacak kadar doluyum bu konuda, esip gürleyip 'daha da blogger'a gelmem!' diyesim geliyor ama herkes senin kadar sabırlı değil, işkence çektirmeyeyim millete diye kısa kesiyorum :)) belk seri filan yaparım bunu, orta yolu buluruz :))