Liseli Gencin Takdirname Sevinci

e-okul sağ olsun, artık karne heyecanı yaşayamıyoruz filan derken bu sene sağlam bir şok geçirdim. Okul ve şehir konusunda devrim niteliğinde değişiklikler yapmam ve 9. sınıf olmamdan mütevellit, -bir de sorumsuzluk faktörü var, şşt, aramızda kalsın.- hayatımda ilk defa 4leri gördüm. Azıcık korktum, depresyona girmeye çalıştım ama beceremedim.

Haliyle karne günü de ortalamamın takdire şayan olmadığında karar kılıp karalar bağlamış, teşekkür belgesinin o kadar da büyük bir hakaret olmadığına -takdir karizmatik bir şey. ama teşekkür.. 'hadi yine uğraşmış, bişeyler yapmış.. emeğe saygı + rep, bi de teşekkür..' resmen aşağılama.- kendimi alıştırmıştım. Adım nihayet okunduğunda hüzünle öğretmen masasına doğru yol aldım... Aldım.. Dım.. Dım.. Dım....

*reji, okuyucuyu sise boğar..*

Ama, fekat ve de lâkin kader ağlarını örmüştü.. Zira Geveze'nin dil derslerinde ortalaması dehşetengiz derecede yüksekti ve dil derslerinin kredisi sayısalları döverdi..
Bundan haberi olmayan Geveze'cik safça karnesini alıp sırasına dönerken o korkunç şoku yaşadı..
Oh my dear, Geveze takdir almıştı! -hay bin pelin batu!-
O sevinçle hırkayı gömleği çıkartıp elinde sallayarak bir halaybaşı oldu. Ve dahi öğretmenin sınıftan çıkmayıp kapıdan onu gözlediğinin farkına varmadı.
Sınıf arkadaşları da ona katıldı, 'Sancak alabanda!' gibi komutlar vererek onu yönlendirmekle kalmayıp 'Mardin kapı şen olaaa', 'Urfalıyaam eezelden', 'Pınarbaşı burma burma' gibi güzide eserlerde vokal yaptılar.
Kan ter içinde kalana kadar Geveze önderliğinde halay çektiler, horon teptiler, misket oynadılar. Bir ara apaçi dansı bile yapmaya kalktılar ancak o vakit Geveze kapıda gülmekten perişan olmuş öğretmenin ayrıdına vardı ve hiçbir şey olmamış gibi çantalarını toplayıp sınıftan ayrıldılar.

Tören alanında, olay esnasında çekilen fotoğraflara bakıp gülmekten köpürdüler. Geveze'nin ikinci dönem tamamen 5lerden oluşan -ders isimlerinin bile yazmadığı- bir karne alma kararını alkışladılar ve bu dileğin gerçekleşmesi halinde Geveze'nin tamtam dansı mı kolbastı mı yapacağı konusunda tartışmaya daldılar.. -hem de Geveze'ye ne yapacağını sormayı akıl etmeksizin..-

Geveze eve takdirle gittiğindeyse ev ahalisinden beklediği tepkiyi -ilgiyi- göremedi. Alışkanlıkların gözü kör olsundu, onlar da çok sevinmelilerdi.. -ama anane yorumuyla son noktayı koydu: 'Aman Geveze, yeter artık. Sanki hiç yapmadığın bir şey.. Her zamanki gibi süper işte.'-


Yaa dear okurcum, öğretmene de böyle rezil oldum. Ama anladım ki, şuncacık çalışsaymışım bu kadar stres yapmayacakmışım. Neyse, erimiş dondurma geri dondurulmaz; dondurulsa da eskisi gibi olmaz. -atasözü yaptım, olmamış mı? bence oldu yani. çok da güzel çok da iyi oldu.- İkinci dönem çalışırım artık. -anane bağırır: 'ikinci dönem diyor yahu, tatilde sakın tes kitabı açma!'-

Mardin'den bildirdim, iyi tatiller bütttüüüün dear okurlarıma..

10 yorum:

Uykucu dedi ki...

takdir almana çok sevindim, ben de takdir aldım :) e-okul bazen işe yarıyor. bazı hocalar gıcıklık yapıp notları okumuyor, e-okula girip bakıyorum ben de. ama o girişteki iğrenç fotoğrafım beni o siteden soğuttu :D

sana da iyi tatilleer :)

Geveze dedi ki...

hobarey, takdir kardeşliği :D

haklısın aslında, öyle zamanlarda çok işe yarıyor. mesela 'gürültü yapanların notlarını okumayacağım.' tehdidine karşı 'e-okuldan bakarım kiii.' diyebiliyorsun :))

fotoğraf mevzuu hepimizin derdi uykucu'm. sırf bu yüzden her fotoğrafta bir adriana lima mitişliğinde çıkan vatandaşları cibuti'ye sürdürmek istiyorum. yahu bir okul fotoğrafında güzel çıkayım yaa. birinde.
ama yok, hepsinde 'yolda elinde fotoğraf makinesi olan 5 kişi gördüm, hepsinin leşini serdim yere. az sonra da bu elemanı çizicem.' bakışı.. neyse ki arkadaşlarla filan toplaşıp fotoğraf çektirince fare cennetine düşmüş kedi gibi çıkıyorum da şirinlikten yırtıyorum :))

absalom dedi ki...

ayağa kalktım alkışlıyorum küçük gevezemi :))

mardinden havadisler de bekliyorum ayrıcana bunu da belirtirim.

Geveze dedi ki...

teşekkür ederiimm absalom, sağ ol var ol :)) evde kıymetimi bilmiyorlar benim :))

mardin yazılarına başlayacağım en kısa zamanda, bissürü değişik yere neyin gittim fotoğraflarını paylaşacağım :))

Adsız dedi ki...

benim lise hayatımda (o dört senelik işkencede evet) karneme sadece bir kere 4 gelmişti, sinirden ağlamıştım! Üniversiteye gelince "geçer not kaç? 65 mi? haa tamam o zaman" deyip 65 alan birine dönüştüm.. korkma geçer :)

Geveze dedi ki...

etkilendim şu anda :))

ilköğretimde hiç 4 almadım -ve bunun mümkünlüğüne inanmıyorum- ama bu sene fenaydı yahu. tam 2 tane 4üm var, utanılası bir durum :((

aslında ilgili olduğum derslerde iyi not alıyorum, hukuk fakültesinde modüler matematik görmezsem makul notlar alacağıma inanıyorum :))

bence 65 güzel bi not, ben geometriden 65 aldım :Pp

Adsız dedi ki...

İşte ben de senin gibiydim.. İlköğretim hayatım acayip hırslı geçtiğinden hiç 4 gelmemişti.. Lisede de biraz hırs biraz kopya sadece bir adet 4 ile kurtardım. Onu da hocanın blöfünü gördüm altta kalmamak için notumu düşürdü şeklinde açıklayabilirim :))
&5 çok da güzel bir not, pek de güzel bir not.. Hatta yerine göre ben 50 alınca bile seviniyorum..
Hatta Amsterdam'a geldim geleli iki tane final sınavımı kaçırdım bak hala pür neşe takılmalardayım :))

Geveze dedi ki...

acayip rahatladım ve dahi endorfin bile salgıladım şu anda :))

amsterdam *kalp kalp kalp* ne güzel bi yer orası ya *küçüktürüç* hayır ben amsterdam'da olsam değil final kaçırmak, öğrenci olduğumu unutmak gibi densizlikler yapardım sanıyorum :))

Adsız dedi ki...

bebeğim ben iki ay önce geldim buraya, derslere girmeye başladım.. 2 aylık süreçte toplam 2 dersim vardı.. sonraki 2 ay 2 yeni ders böyle gidiyor.. ilk hafta baktım biri çok sıkıcı ben bunu Türkiye'de alırım dedim kafadan bıraktım.. Diğerinin de sınav salonunu bulamadım :D düşün yani.. her gece parti, alkol, ot! sex! devletin bana ödediği para sadece eğlenceye gidiyor diyeyim sen anla.. yarın öbür gün üniversiteyi kazanınca sakın erasmusla amsterdama gelme, benden söylemesi :D okul uzuyor

Geveze dedi ki...

eheh, her gece parti kulağa güzel geliyor aslında yaa :))

devlet öyle saçma yerlere öyle çok para harcıyor ki, birazcık da işe yarar bir işe para harcamış olması güzel bence :))

hem sınav salonunu da mantıklı bi yere koysalarmış yea.. ben de aydın'dayken başka bi özel okulun sınavına gireceğim gün saati yanlış görüp sınav bittikten sonra salona varmıştım :)) zaten okul da güzel değildi, yakışıklı bi arkadaşım o okulda diye sınava girecektim :Pp