Haddini Bil Triko

Çok düzenli biri olduğum için bugün soyunma odasında sevgili triko hırkamı düzenli, katlanmış bir biçimde kıyafet çantama yerleştirdim.
Bunun verdiği huzurla Beden Eğitimi dersinde hopladım, zıpladım, voleybol oynadım, futbol oynadım.

Ders bitiminde yeniden soyunma odasına döndüğümde ne göreyim! Benim özenle katladığım triko hırkam çantanın içinde hunharca buruşmuş, yüzsüzce kat izi olmuş, terbiyesizce dağınık duruyordu. O sahneyi gördükten sonra sinirden elim ayağım titredi. Bu nasıl bir terbiyesizlik, bu nasıl bir serkeşlik, bu nasıl bir işgüzarlıktı, bu nasıl bir!!!

Müsaadenle dear okur, buradan triko hırkama sesleneceğim..

Sen ki ne kumaşsın, ne de eli yüzü düzgün bir örgü.. Sen ki ne kışlıksın ne de yazlık.. Sen ki ne kalınsın ne ince.. Buruşmak senin ne hadddine! Ütülesem ütülenmezsin, çekiştirsem düzelmezsin; behey ıspanakzade şimdi geri geri çık huzurumdan.. -sülüman'ın huzurundan çıkarmış gibi, popo gidilen istikameti gösterecek şekilde. trikosun, anlamazsın diye bir de açıklama yapıyorum.-


Meclis uğraştığı boş işleri bırakıp trikoların buruşmasını yasaklayacak yasa tasarısı üzerinde çalışmalı. Evet, doğru duydunuz alçak trikolar, buruşmanız kanunen yasaklanmalı. -buruşmuş bir triko görünce insanda ne moral kalıyor ne de yaşama sevinci..-

8 yorum:

Uykucu dedi ki...

yine beni çok güldürdün, süpersin :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

ilahi geveze, sen bir alemsin.
trikon umarim bu azardan iyi bir ders almistir da kendine ceki duzen verir bundan sonra :)

Geveze dedi ki...

@Uykucu Kız,,
teşekkür ederim, o senin süperliğin :))

Geveze dedi ki...

@tobicimm,,
çok ciddi bir konuşma yaptık doğrusu, eğer bir daha buruşursa onu soğuk suda yıkayacağımı söyledim de ilk günkü gibi oldu kerata :))

cecil dedi ki...

:) gardorobun içinde bilinmeyen sebeplerden düşen trikolara ne demeli peki..lazım olduğunda .. en son anda koşarak dolabınıza büyük bir hevesle.. tanrım o da ne akordiona dönmüş!!!üstelik yıkanıp asılarak kurutulmadan da düzelmez!!

Geveze dedi ki...

işte bir trikonun kendisinden utanmasını gerektirecek habis davranışların en birincisi..

hadi yanındaki penyelere, gömleklere gösteriş yapmak için abuk subuk hareketler yaptın, askıdan düştün; ama ne cüretle buruşursun?!

hele ki o yıkanma sonrası kurumları yok mu.. sanırsın bir ropdöşambr.. halbuki triko yahu, bildiğin triko :))

Adsız dedi ki...

Çalışma bakanlığı yetkilileri kadınların yoğun istihdam edildiği tekstil işyerlerine denetimlere gittiklerinde işçilere " biz sizin haklarınızı savunuyoruz " diyerek aldıkları parayı sorup onlara kağıt imzalatıyormuş. Böylece işçi işveren arasına nifak sokulmakta ve ekonomi ....lığı yapılmaktadır. Bilginize!!!!

Geveze dedi ki...

ee peki sayın adsız. bilgilendirme için teşekkürler.