Tercih Tercih, Söyle Bana Var mı Evde Eğitimden Güzeli?

Karar verdim, ben liseye filan gitmeyeceğim. Evde oturup ahşap boyayacak, yüzlerce kedi besleyeceğim.

Zira son birkaç gündür tercih yapmak için bir kafamın üstünde dönmediğim kaldı dear okur. Sen git 487 ortalama yap, sonra da bir yere yerleşeme.. Ben kendime burnumla gülüyorum.

St. Joseph dedim, müdürü rahip dediler. İzmir Amerikan dedim, misyoner dediler. Kabataş olsun dedim, İstanbul olmaz dediler. Ankara Atatürk Anadolu olsun dedim, Ankara olmaz dediler. Konservatuvara gideyim dedim, 4 yıl boyunca şan, keman ve bale eğitiminin sinema kariyerime ne faydası olacağını bilemedim.

Sonra BAL'ı yazayım dedim, müdür yardımcım isyan bayrağını çekti.
'O puanla BAL mı yazılır Geveze? Sen 4000. oldun, oraya 17000. de yerleşecek. Farka bak. Burada da benzeri durum vardı ama biz özel okuluz diye seviye sınıfı yapmıştık. Rekabet ortyamı vardı. Orada ne yapacaksın?' dedi. Sonra bir umut fen lisesi için uğraştı ama kabul etmedim. Aslında BAL konusunda adam haklı. Ama annem gerekli elemeleri yaptıktan sonra İzmir'de başka anadolu lisesi kalmıyor ki.

Bir tanıdığımız da Türk Koleji iyidir iyi, dedi. Sonuçta tercih formuna BAL yazdık. Hatta %99.9999999999 ilk tercihime yerleşecek olmama rağmen annem 4 tane tercih yaptırdı.

Ama benim gelecek planımda daha ilk cümlede belirttiğim gibi evde turşu olarak yüksek lisans yapmak var. Hatta 20 yıl filan sonra The Simpsons'daki Hayvanlı Kadın'ın (bkz. Eleanor Abernathy a.k.a. Crazy Cat Lady) dublörü olacağım. Gecelerce kedi fırçalayıp tüy toplamam gerekse bile yapacağım bunu. Ahahahah. -kafayı kırmış grotesk karakter gülüşü-

5 yorum:

pippi haşmet dedi ki...

Geveze, siktir et gülüm. Valla dünya pek adil değil. Nerde bit beyinliler varsa onlar şanslı oluyor. akışına bırak. Anladığım şu ki nrde okursan oku olacak olan aynı son ve bu değişmiyor. Kafası sana uysun en azından eğlenceli geçer okul günleri.
IQ'ya değil de EQ'ya göre tercih yapılsa keşke puff

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

benim böcüüm st. joseph mezunu. bense düz lise, en düzünden hem de. bir de iki okul degistirdim sehir degisikliginden. sonuc olarak ayni evde, ayni yasamda ortak olduk. yani okul iyi olsun tabi ama hersey sende bitiyor gevezem. sonuçta üniversitede yine sınava girecek yine test sonuçlarina gore hayatini yonlendireceksin. o yüzden okullar kılıf bence, asil cevher sensin:))

Geveze dedi ki...

@pippi haşmet,,
hakikaten ne dünya ne de milli eğitim adil değil valla. okulun en aptal öğrencisi ağlaya zırlaya dönem birincisi olduktan sonra buna karar verdim. yaşasın eq!

hem bi de küçük denizde büyük balık olucam ben bal'da. -pis sırıtış-


@tobicim,,
kesinlikle haklısın ama öğretmenlerden öğrencilere öyle bir gaza geliş söz konusu ki pireyi deve yapmamak neredeyse olanaksız.

ama beeen, bal'dan FAMU'ya giden ilk öğrenci olacağım :)) hem ajda pekkan'ın da dediği gibi, 'vitrinime değil iklimime geleeenlereee' :P

bir liseli vardı ya aha o liseli benim dedi ki...

Atatürk'ü boşver de Gazi iyidir,Ankara candır,belerim :D

Geveze dedi ki...

öyledir kerata :) bi de ankara'dayken anlamaz insan kıymetini, başka şehire gidince kuğulu park olsun, şinasi sahnesi olsun burnunda tüter :))

atatürk'ün puanı yüksek filan ama gazi'nin yeri hakikaten başka. her şeyden önce annem gazi mezunu, ayrı bi sempatim var :))